Başarısızlık Dünyadaki En Kötü Şey Değildir

Başarısızlık veya başarılı olmak sizlerin elinde. Başarısız olmanıza neden olan birçok unsur bulunmaktadır. Önemli olan bu unsurların neler olduğunun farkına varabilmek ve çözüm odaklı şeyler yapabilmektir. 

Başarısızlık Peşinizi Bırakmıyor mu?

Başarısızlık sizi sürekli sinirlendiriyor mu? Her zaman başarısız mı oluyorsunuz? İşte başarısız olmanıza neden unsurları kendi tecrübelerime de dayanarak ele alacağım. Bu unsurların farkına vararak gelecekte bunlardan uzak durabilirsiniz.

Tembellik

Dürüst olalım, denemiyorsunuz. Başarı fikrini beğeniyorsunuz ancak hiçbir gayret göstermiyorsunuz. Deniyormuş gibi yapıyorsunuz, gerçekte çalışmak ve uğraşmak yerine diğer insanlara yaptığınız işi açıklamak ile uğraşıyorsunuz. Tembel olmayı bırakın ve kendinize gelin.

Çok Fazla Bahane Üretmek

Tembel olmanın yanı sıra muhtemelen sürekli bir şeyler konusunda bahane üretiyorsunuz. Benim hatam değildi diyerek işin içinden çıkmaya çalışıyorsunuz. Tembel olmadığınızı, şansınızın yaver gitmediğini söylüyorsunuz ve sorumluluğu başkasına yıkmaya çalışıyorsunuz. Tembel olmayı bırakın, sürekli bahane üretmeyi bırakın ve çalışın.

Çok Fazla Hayal Kurmak

Hayal kurmak güzeldir. Bir şey asla birileri onu hayal etmeden hayata geçmez. Bunu söylerken bile hayal kurmanın abartılı olduğu ortadadır. Bazen işe el atarak bir şeyler yapmanız gerekiyor. Kurduğunuz hayalin dışına çıkıp bulmacayı tamamlamaya çalışmalısınız. Her şeyi aşırı derecede analiz etmeyi bırakın. Ne olması gerektiğine yönelik hayal kurmaktan vazgeçin ve onu hayata geçirmek için çaba gösterin.

Başarısızlıktan Korkmak

Bu aslında ironik bir biçimde komik bir durum. Başarısız oluyorsunuz çünkü başarısızlıktan korkuyorsunuz. Bir işe asla başlamıyorsunuz veya başarısızlıktan çok korktuğunuz için bunu kendi kendinize problem haline dönüştürüyorsunuz.

Başarısızlık kötü bir şey değil. Aslında o sizin en iyi öğretmeniniz. Ancak korkularınızdan dolayı denemekten çekindiğiniz için bunun farkına varamıyorsunuz. Korkularınızı bir kenara bırakın ve bir şeyler yapmaya çalışın.

Odaklanma Problemi

Dağınık bir biçimde hareket ediyorsunuz. Sürekli bahane ürettiğiniz için çözüm olabilecek parıltıyı göremiyorsunuz ve herhangi bir plana sahip değilsiniz. Önünüze çıkan her ışığı bir çözüm olarak görüp onu takip ediyorsunuz. Ancak bu asla işinize yaramayacaktır. Size yardımcı olacak şey, hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak planlı hareket etmek ve iyi bir şekilde oluşturulmuş yol haritasıdır.

Vazgeçememe

Başarısız bir projeden daha kötü olabilecek tek bir şey vardır; hala ümit olduğuna yönelik kendinize baskı kurarsınız.

Eğer bir proje hedeflerine ulaşamıyorsa, ipleri ne zaman koparıp atmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bundan ders çıkarmalı ve bir sonraki projeye odaklanmalısınız. Başarısız olan bir projeye para yatırmanın artık bir anlamı yoktur.

Temel Nitelikleri Unutmak

Hayal kurduğunuz şeyin parlaklığına çabucak kapıldığınız için temel nitelikleri unutabilirsiniz. Temel nitelikler konusunda çok tembel olup hayal dünyasında daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Aklınızı çelen bu durumdan kurtulun, hayal dünyanızdan çıkın ve başlangıca geri dönün. Teme nitelikleri doğru bir biçimde öğrenin.

Her işte başarılı olamayabilirsiniz. Her şeyi başaracaksınız diye de kesin bir çizgi asla yoktur. Önemli olan yapabileceğiniz bazı şeyleri kendinizden kaynaklanan sebeplerden dolayı yapamıyor ve başarısız oluyorsanız o zaman kendinizi sorgulamanız gerekir. Başarısız oldunuz diye de dünyanın sonunun geldiğini düşünmeyin. Her zaman bir çıkış kapısı vardır. Siz üstünüze düşen her şeyi yerine getirin ve sonra sonuçlarını bekleyin.

Sizler de başarısızlıklarınızın farkındasınız ama bir türlü onların üstesinden gelemiyorsanız, gelin hep birlikte konuşarak o nedenleri aşmaya çalışalım.

 

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir Ben Timur Demir, 1991 Muğla doğumluyum. Evliyim ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşıyorum. 2013 yılından bu yana blog yazarlığı ve son 1 yıldır blog danışmanlığı yapıyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap