En İyi WordPress Cache Eklentileri

WordPress cache eklentisi denildiğinde ücretsiz ve ücretli birçok WordPress önbellek eklentisi mevcuttur. Ancak karşılaştırma konusunda daha iyi adım atabilmek için işe yarar olanlardan bazılarını tercih ettim. Sonuçlarda bu ilk 8'ini görebileceksiniz.

Son dönemlerde güncellenen, WordPress eklenti deposunda iyi oy almış ücretsiz eklentileri ele aldım. Ayrıca ücretli olan çeşitli eklentileri dahil ettim. Ayrıca kullanımın kolaylığı ve gelişmiş yapılandırma gibi seçeneklere göz atmaya çalıştım. Şimdi hazırsanız eklentileri tanıyalım.

1. W3 Total Cache

W3 Total Cache, bir milyondan fazla etkin kuruluma sahiptir. WordPress eklenti deposunda geçer not almış cache eklentilerinin başında gelir. Belirli aralıklarla güncelleme almaktadır. Ayrıca Mashable gibi büyük siteler tarafından kullanılan bir eklentidir.

GTmetrix verilerine göre W3 Total Cache eklentisi temel yükleme süresinden 0.60 saniye kurtarmayı başardı ve bu %20'lik bir artış anlamına gelmekteydi. Pingdom verilerine göre ise 1 saniyelik bir iyileştirme söz konusuydu ve bu artış %29'luk bir iyileşme anlamına gelmekteydi.

2. WP Super Cache

Bir başka oldukça popüler WordPress cache eklentisi olan WP Super Cache, bir milyondan fazla etkin kuruluma sahiptir. Siteniz çok önemli bir trafik kaynağında yer aldığı zaman anlık bir trafik artışı söz konusu olabilecektir. Eklenti bu anlık artışta sitenizin ayakta kalmasını sağlayacaktır.

WP Super Cache, GTmetrix'te yükleme süresini 0.85 saniye kısaltarak hızı %28 oranında artırmıştır. Pingdom testlerinde, yükleme süresini 1 saniye kısaltarak %29'luk bir iyileşme sağladı. Böylece cache eklentileri testindeki en hızlı seçeneklerden biri olmayı başardı.

3. WP Rocket

WP Rocket, cache eklentileri denildiğinde en popüler ücretli seçeneklerden biridir. WordPress için diğer cache eklentileri ile yapılan karşılaştırmalarda hep bir miktar önde çıkmaktadır. Ancak eklentinin ücretli olduğunu unutmamak gerekmektedir.

GTmetrix'e göre WP Rocket yükleme süresini 0.9 saniye azaltarak hızı %34 oranında artırmıştır. Pingdom testinde ise yükleme süresini 1.2 saniye azaltıp %35'lik bir artış sunmuştur. Bu sonuçlar onu WordPress cache eklentileri arasında en iyisi yapmayı başarmıştır.

4. WP Fastest Cache

WP Fastest Cache, diğer birçok önbellek eklentisiyle benzer yapıdadır. Ancak çok daha özelleştirme seçeneği vardır. Bu açıdan ortalama bir kullanıcı için en ideal çözüm olmaktadır. Eklenti sık sık güncelleme almaktadır. Ayrıca WordPress eklenti dizininde iyi bir dereceye sahiptir.

WP Fastest Cache hız testlerinde en iyiler arasında yer alamadı. Hem GTmetrix hem de Pingdom testlerinde 0.5 saniyelik bir artış sundu. Bu aynı zamanda %15'lik bir iyileşme anlamına gelmekteydi. Bu yüzden eklenti kullanım kolaylığı dışında başka bir nitelik ile ön plana çıkamadı.

5. Comet Cache

Comet Cache aslında eski bir eklenti olan ZenCache eklentisinin yerini alan eklentidir. Bu eklenti tamamen yükle ve çalıştır prensibine sahiptir. Sadece kurmanız ve çalıştırmanız yeterli olacaktır. Eklentinin özellikle yeni başlayan kullanıcılar için çok özel bir yere sahip olduğunu söyleyebilirim.

Comet Cache, GTmetrix testinde ortalama sayfa yükleme süresini 0.9 saniye düşürerek sayfa hızında %32'lik bir artış sunmuştur. Pingdom sonuçlarında ise yükleme süresini 1.2 saniye iyileştirerek %35'lik bir artış sundu. Bu veriler onu en iyi cache eklentilerinin arasına sokmayı başardı.

6. Cachify

Cachify eklentisi ile ilgili kapsamlı olarak söylenecek pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Diğer cache eklentilerine göre biraz daha farklı bir yapıdadır. Ancak eklenti özellikle çoklu sitede çalışma yapısıyla ön plana çıkmaktadır.

Cachify, GTmetrix testlerinde yükleme süresinde 0.78'lik bir düşüş sunarak hızı %27 oranında iyileştirmiştir. Pingdom testlerinde ise yükleme süresini 0.74 saniye azaltarak %21'lik bir iyileştirme sunmuştur. Bu sonuçlar onu cache eklentileri arasında ortalama bir düzeyde tutmuştur.

Sonuç

Hepsi işte bu kadar. Sonuçlar gayet ortadadır. WordPress için en iyi cache eklentisi arıyorsanız WP Rocket ihtiyacınızı karşılayacak en iyi çözümdür ama ücretlidir. Ücretsiz çözümlere yönelmek istiyorsanız Comet Cache ve WP Super Cache seçeneklerini kullanabilirsiniz.

GTmetrix, Pingdom ve Google PageSpeed Insights verilerini kullanarak farklı eklentilerin sitenizi nasıl etkilediğini tespit etmek çok kolaydır. Kullanmayı düşündüğünüz eklentileri yükleyin, ardından onları etkinleştirip test edin. Böylece siteniz için en iyi sonucu elde edebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir Ben Timur Demir, 1991 Muğla doğumluyum. Evliyim ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşıyorum. 2013 yılından bu yana blog yazarlığı ve son 1 yıldır blog danışmanlığı yapıyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yapılmış Yorumlar (1)

21 Kasım 2020, 23:04

Timur Bey; Makaleniz bilgi dolu ve aydınlatıcı olmuş, ek olarak autoptimize eklentisinide inceleyebilirsiz. Ekletinin ayarlarını doğru yapıldığı takdirde harikalar yaratıyor. İyi çalışmalar dilerim

Yorum Yap