En İyi 5 WordPress Üyelik Eklentisi

WordPress'te üyelikli bir platform oluşturmak istiyorsanız bunun için ihtiyaçlarını karşılayacak bir üyelik eklentisi kullanmanız gerekmektedir. Siteniz için en doğru wordpress üyelik eklentisini bulmak çok kolay değildir. Çünkü üyelik imkanı sitenizin zaman içerisinde büyümesine yardımcı olacaktır.

Kısaca WordPress Üyelik Eklentileri

WordPress'te kullanılabilecek çok iyi üyelik eklentileri vardır. Ancak her birinin ihtiyaç duyulan şekilde özellikleri bulunmamaktadır. Bazı eklentiler üyelik sistemlerini tek planda satışa sunarken bazıları çok çeşitli ve kademeli satış planları oluşturmuş durumdadır.

Bazı eklentiler üyelerin içerik oluşturmasını sağlayarak sitenize katkı sağlamalarına yardımcı olmaktadır. Bazıları ise içerikleri üye olmayanlara gizleme gibi özellikler sunmaktadır.

Ücretli üyelik sistemine geçiş yapacaksanız elbette kullanmanız gereken ödeme yöntemlerini önceden düşünmeniz gerekmektedir. Sadece kredi kartı ile ödemeyi kabul edebilir veya uygun şekilde diğer ödeme sistemlerinin desteklenmesini sağlayabilirsiniz.

Tercih edeceğiniz WordPress üyelik eklentisinin tüm bu ihtiyaçları karşılayacak özelliklere sahip olması gerekmektedir. Ancak bunlara ek olarak WordPress üyelik eklentilerinin gereksinimlerine göz atmalısınız. Bu gereksinimleri karşılamadığınız sürece üyelik eklentilerini kullanmaya çalışmamalısınız.

WordPress Üyelik Eklentilerinin Gereksinimleri

Üyelik eklentileri son derece yüksek kaynak tüketen eklentiler olarak bilinmektedirler. Bu nedenle sunucu paketi seçerken sitenizin ayakta kalmasını sağlayan paketleri seçmeye çalışmalısınız. Sunucu için aşağıdaki firmalardan birisini tercih edebilirsiniz.

  • Bluehost
  • Netinternet

Bunun dışında sitenizin yayın hayatına devam etmesini sağlayacak bir alan adına ve aynı zamanda sitenize üye olan kullanıcıları uygun dönüşüm kanallarına yönlendirmenizi sağlayacak WordPress dönüşüm yükseltme eklentilerine ihtiyacınız olacaktır.

1. MemberPress

MemberPress WordPress üyelik eklentisi, kullanılan en popüler üyelik eklentilerinden biridir. Kullanımı oldukça kolay olan bu eklenti son derece ilgi çekici özelliklere sahiptir.

MemberPress Eklentisinin Avantajları

MemberPress uygulaması kullanımı en kolay eklentilerden biridir. Bu eklenti ödeme, giriş, hesap ve teşekkürler sayfalarını otomatik olarak oluşturmaktadır. Aynı zaman bu eklentiyi kullanarak sitenizde üyelik planları oluşturabilirsiniz.

MemberShip eklentisi oldukça güçlü erişim kontrolü özelliklerine sahiptir. Bu özellikler sayesinde çeşitli yazıları, sayfaları, kategorileri, etiketleri ve dosyaları belirli üyeliklere gizleyebilirsiniz.

MemberShip eklentisi sayesinde belirli içerikleri belirli süre geçtikten sonra üyelerin erişimine kapatabilirsiniz. Bu özellikle kurs ve ders materyalleri için son derece kullanışlı bir özelliktir.

MemberPress eklentisini çeşitli e-posta servisleriyle kolayca entegre edebilirsiniz. Sitenizde podcast yer alacaksa popüler olan bazı servislerle entegrasyon gerçekleştirebilirsiniz.

MemberPress Eklentisinin Dezavantajları

MemberPress sadece üç popüler ödeme yöntemini desteklemektedir. Sitenizde farklı ödeme yöntemlerini kullanmak istiyorsanız bunların desteklenmediğini bildiğiniz için alternatiflere yönelmeyi düşünebilirsiniz.

Her ne kadar MemberPress eklentisinin çeşitli servislerle entegrasyonu oldukça kolay olsa bile popüler olan belirli servislerle entegre olamaması büyük bir dezavantajdır.

MemberPress iki farklı fiyat planına sahiptir. Eklentinin Business Edition versiyonunun ücreti yıllık 99$ ve Developer Edition versiyonunun ücreti yıllık 199$ şeklindedir.

2. LearnDash

LearnDash WordPRess üyelik eklentisi, WordPress için kullanılabilecek en esnek e-öğrenme eklentilerinden biridir. Bu eklentinin içerisinde yer alan üyelik modülünü kullanarak sitenizde bir üyelik sistemi oluşturmayı başarabilirsiniz.

LearnDash Eklentisinin Avantajları

LearnDash eklentisinin kullanımı oldukça kolaydır. Eklentide basit bir şekilde içerik oluşturmayı başarabilirsiniz. İçerikleri belirli üyelik seviyesine göre kolayca organize edebilme imkanı sunmaktadır.

LearnDash eklentisini kullanarak içerikleri farklı üyelik seviyelerine görünür veya gizli yapabilirsiniz. Buna ek olarak online kurslar oluşturup bunların satışını yapabilirsiniz.

LearnDash eklentisini kullanarak çeşitli içerikleri belirli kullanıcı seviyelerine açık hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda kullanıcıları ilgili seviyeye çıkmaları için teşvik edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken düzenli içerik oluşturmaktır.

LearnDash eklentisi entegrasyon açısından son derece güçlü bir eklentidir. Bu eklentiyi kullanarak çeşitli farklı WordPress eklentileri ile entegrasyon yapabilirsiniz. Aynı zamanda popüler birçok ödeme yöntemini sitenizde kullanabilirsiniz.

LearnDash Eklentisinin Dezavantajları

LearnDash eklentisi çeşitli üyelik özellikleri bakımından eksik kalan bir eklentidir. Eğer sitenizde e-öğrenme sistemi olmayacaksa bu eklenti sizin için doğru bir eklenti olmayacaktır. Daha farklı alternatiflere yönelmeniz siteniz ve sahip olacağı üyelik sistemi açısından daha doğru olacaktır.

LearnDash bir site için bir yıllık destek ve güncelleme desteği için yıllık 159$ ücrete sahiptir.

3. Teachable

Teachable WordPRess üyelik eklentisi oldukça geniş kapsamlı özelliklere sahip bir e-öğrenme eklentisi olarak bilinmektedir. Bu eklentiyle geniş özelliklere sahip e-öğrenme yönetim sistemine sahip olabilirsiniz.

Teachable Eklentisinin Avantajları

Teachable kullanımı kolay bir eklentidir. Ekstra teknik detay gerektirmemektedir. Üyelik içerikleri oluşturmak son derece kolaydır. Üstelik eklentinin içerisinde yer alan diğer araçlarla içerikleri farklılaştırmak çok daha kolaydır.

Teachable sayesinde kullanıcıların üyelik veya abonelik seviyelerine göre içerikleri sınırlama yoluna gidebilirsiniz. Buna ek olarak eklentinin içerisinde forum, quiz, iletişim formu, sertifika ve etkileşim sunacak diğer özellikler dahili olarak bulunmaktadır.

Teachable Eklentisinin Dezavantajları

Teachable aslında bir WordPress eklentisi değildir. Bunu bir platform olarak görmek çok daha doğru olacaktır. Tek yapmanız gereken WordPress'i Teachable ile entegre etmektir.

Teachable platformunda her şeyi açık hale getirmeniz demek çok büyük bir maliyeti kabul etmeniz demektir. Bu nedenle bu eklenti diğer üyelik eklentilerinden çok daha pahalıdır.

Teachable eklentisinin üç farklı ücret planı vardır. Basic planın ücreti aylık 39$, Professional planın ücreti aylık 99$ ve Business planın ücreti aylık 499$ şeklindedir.

4. Restrict Content Pro

Restrict Content Pro eklentisi WordPress için geliştirilmiş en iyi üyelik eklentilerinden biridir. Onu diğer eklentilerle entegre etmek ve eklenti sorunları konusunda destek almak son derece kolaydır.

Restrict Content Pro Eklentisinin Avantajları

Restrict Content Pro eklentisi WordPress kullanıcı arayüzü ile entegre olabilmektedir. Böylece onu kullanmak ve özelliklerini düzenlemek çok daha kolay hale gelmektedir.

Diğer üyelik eklentilerinin aksine Restrict Content Pro eklentisi diğer eklentilerin ücretli olarak sunduğu uzantıları ek ücretle sunmamaktadır. Bu eklentiyi pek çok popüler servis ve eklenti ile entegre etmek oldukça kolaydır.

Easy Digital Downloads eklentisi ile aynı geliştiriciye sahip olduğu için bu eklenti ile mükemmel bir uyum içerisinde çalışmaktadır. Üyelik sistemini dijital ürün satışı eklentisiyle bir araya getirip sitenizden ekstra dönüşüm elde edebilirsiniz.

Restrict Content Pro eklentisinin tüm kullanıcılar için oluşturulmuş rehber niteliği taşıyan çok önemli kaynakları bulunmaktadır. Bunları kullanabilir veya eklenti geliştiricilerine ulaşarak sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

Restrict Content Pro Eklentisinin Dezavantajları

Her ne kadar Restrict Content Pro eklentisi pek çok popüler servisle entegre olabilse bile e-posta hizmeti sunan çeşitli servislerle entegrasyon konusunda sıkıntıları bulunmaktadır.

Restrict Content Pro eklentisi site bazlı fiyatlandırma politikasına sahiptir. Tek site için 12 uzantılı lisansın fiyatı 99$, 5 site için lisansın fiyatı 149$ ve tüm eklentiler ve sınırsız site özelliğine sahip lisansın fiyatı 249$ şeklindedir.

5. S2Member

S2Member eklentisi WordPress için geliştirilmiş en popüler ücretsiz WordPRess üyelik eklentisi olarak ön plana çıkmaktadır. Eklentinin aynı zamanda ücretli versiyonu bulunmaktadır.

S2Member Eklentisinin Avantajları

S2Member eklentisi ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Herkes bu eklentiyi indirip deneme şansına sahiptir. Ücretsiz versiyonu belirli özelliklerden mahrum bırakılmıştır.

S2Member eklentisi ile içerikleri belirli seviyedeki kullanıcılara görünür veya gizli yapabilirsiniz. Ücretsiz versiyonunda ödeme yöntemlerinden bazıları bulunmamaktadır.

S2Member eklentisi bbPress, BuddyPress ve MailChimp gibi eklentilerle entegre olabilmektedir. Buna ek olarak eklentinin tüm kullanıcılara yardımcı olabilecek kadar geniş bir bilgi bankası vardır. Ücretli kullanıcılar e-posta desteği alabilmektedirler.

S2Member Eklentisinin Dezavantajları

S2Member eklentisi listede yer alan kullanımı en zor üyelik eklentisi olduğundan öğrenmek için biraz zaman gerekebilmektedir. Eklentinin ücretsiz versiyonunda çeşitli sınırlamalar bulunduğu unutulmamalıdır.

S2Member eklentisi ücretsizdir. Eklentinin tekli site lisansının fiyatı 89$ ve sınırsız site lisansının fiyatı ise 189$ şeklindedir.

WordPress üyelik eklentileri arasında tüm ihtiyaçları karşılayabilecek bir eklenti bulmak zordur. Ancak rakiplerine göre MemberPress sunmuş olduğu özellikler ve imkanlar dahilinde en iyi eklentidir. Ücretsiz alternatif arıyorsanız elbette kullanmanız gereken eklenti S2Member ismini taşıyan eklentidir.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir Ben Timur Demir, 1991 Muğla doğumluyum. Evliyim ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşıyorum. 2013 yılından bu yana blog yazarlığı ve son 1 yıldır blog danışmanlığı yapıyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yorum Yap