Daha Hızlı Blog Yazıları Yazmak İçin Yöntemler

Blog adresiniz üzerinden bir şeyler kazanmak istiyorsanız ve bu konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız sahip olmanız gereken en önemli nitelik yazma kabiliyetidir.

Yazma kabiliyetiniz yoksa maalesef blog adresiniz için belirlemiş olduğunuz hedefe ulaşmanız pek mümkün değildir. Yazdığınız yazıların kaliteli olması ve aynı zamanda kapasitenizin üzerine çıkarak hızlı bir biçimde sunulması gerekmektedir. Blog adresleri için içerik kraldır. Bu söylemin çıkış noktası kullanıcıya yoğun miktarda içerik sunmanız ve bu doğrultuda ilerlemeniz gerektiğini anlatmaktır.

daha hizli blog yazilari yazmak

Yazı ihtiyacınızı gidermenin en ideal yollarından birisi bir yazar ile anlaşıp yazıları ona yazdırmaktır. Ancak bu her anlamda yatırım gerektiren bir durum olduğu için başlangıç aşamasında bunu yapmanız pek mümkün olmayabilir. Sizin için en ideal seçim en düşük maliyetli olandır.

Kıymetli olan unsur sadece işin maliyeti değil aynı zamanda sizin yazma kabiliyetiniz. Yazma kabiliyetiniz geliştikçe ilerleyen zamanlarda çok daha kolay ve çok daha hızlı bir biçimde içerik üretebilirsiniz. Bu nedenle harici bir yazarla anlaşmak yerine yazılarınızı kendiniz yazmalısınız.

Yazım kabiliyetiniz iyi olduğunda ve yeterince hızlı bir biçimde içerik üretmeyi başardığınızda her şey çok daha iyi olur. Artık blog adresiniz üzerinden sunacağınız içerikleri kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz ve içerik miktarını yükseltmek için bir ivme yakalayabilirsiniz.

Aşağıda yer alan ipuçları size hızlı bir şekilde içerik üretme konusunda destek olacaktır.

Yazı zamanınızı belirleyin

Yazı zamanı gün içerisinde kendinizi sadece yazı yazmaya vereceğiniz periyot anlamına gelmektedir. Bu periyot en fazla enerjiye sahip olduğunuz ve işinize daha dikkatli yaklaşabileceğiniz anlar olmalıdır. Bunun için kendinize bir plan program oluşturabilirsiniz. Bloglama konusunda kendinize yeterli vakit ayırmadan başarılı olamazsınız.

Fikirleri kopuk kopuk yazın

Bir yazıyı yazmanın en kolay yolu önceden ne yazacağınızı bilmektir. Bunun anlamı yazmanız gereken alt başlıkları veya yazınıza dahil etmeniz gereken konuları belirleme ihtiyacı duymanızdır.

Örneğin, eğer içerik pazarlama konusunda bir yazı yazacaksanız öncelikli olarak bu yazıda nelere yer vermeniz gerektiğini belirlemelisiniz. İçerik başlıkları, e-posta pazarlaması, harekete geçirici mesaj, görsel nitelikleri, destekleyici unsurlar gibi alt başlıklar sonradan doldurma fırsatı sunabileceğiniz konulardır.

Yazı içerisinde yer alacak konuları belirlemeniz yazıyı yazarken yaşayacağınız sapmaları yaşamamanızı sağlayacaktır. Daha düzgün ve daha bütünsel bir yazı oluşturmanız için yazacaklarınızı önceden belirlemek çok daha faydalıdır.

Belirlediğiniz konuda araştırmalar yapın

Hangi konuda yazmayı planlıyorsanız o konuda araştırmalar yapmak için birbirinden farklı birçok yazı bulun. Bu noktadan itibaren hızlı okuma tekniklerini kullanmanız gerekecektir. Her bulduğunuz sayfayı okumakla uğraşırsanız eğer çok fazla vakit kaybedersiniz. Bunun yerine bulduğunuz yazılara göz gezdirin ve elde ettiğiniz bilgileri bir yere not edin.

Daha sonra not ettiğiniz bu bilgileri kendi fikirleriniz, anlatımınız ve yazım diliniz ile bir araya getirin ve yazınıza aktarmaya başlayın. Başkalarının fikirlerinden yararlanmak bir sorun teşkil etmeyecektir ancak onların fikirlerini, onların anlatımı ve cümleleriyle aktarmayı seçerseniz özgün bir çalışma ortaya çıkaramazsınız.

Yazmaya başlamadan önce rahatsız edici unsurları kaldırın

Yazı yazarken kafanızın rahat olması gerekir. Bu rahatlığı sağlamak için sohbet programlarını, videoları veya rahatsızlık veriyorsa müzikleri kapatmayı tercih etmelisiniz. Bunun yanında telefonunuzu sessize almayı da düşünebilirsiniz.

Sadece yazın!

Artık yazım aşamasına geçiş yapabilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gereken her şeyi hızlı bir şekilde ancak düzgün olacak biçimde yazmaktır. Düzeltmeleri, olası noktalama işareti hatalarını veya yazım hatalarını es geçin. Bunlara daha sonra göz atacaksınız.

Yapmanız gereken elinizde bulunan tüm fikirleri akıcı bir şekilde anlatabilmek ve kendi cümlelerinizi kurmaktır. Geri kalan kısım zaten araştırmalar sonucunda elde ettiğiniz bilgilere göre gelişecektir. Yapmanız gereken sadece yazı akışına kendinizi bırakmak ve doğru bilgiyi paylaşmaya odaklanmaktır.

Son düzenlemeleri yapın

Yazmak istediklerinizi yazdıktan sonra sıra düzeltme aşamasına geçmeye geldi. Bu aşama bir içeriğin oluşturulması açısından son aşamadır. Duraksamadan yazdığınız metni okumaya başlayın ve olası hataları düzeltin. Gerekli noktalarda eksik bulduğunuz alanlara eklemeler yapın.

Bu adımları takip ederek hızlı bir biçimde kendinize yazılar oluşturabilirsiniz. Başlangıçta zorlanabilirsiniz ancak zaman içerisinde kendinizi geliştirdikçe blog adresiniz için kaliteli ve özgün yazılar ortaya koyabilirsiniz. Biraz sabretmeli ve yazma kabiliyetini geliştirmeye özen göstermelisiniz.

Yazar Hakkında

Timur Demir
Timur Demir Ben Timur Demir, 1991 Muğla doğumluyum. Evliyim ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşıyorum. 2013 yılından bu yana blog yazarlığı ve son 1 yıldır blog danışmanlığı yapıyorum. Yazara Ait Tüm Yazılar »

Yapılmış Yorumlar (7)

17 Mayıs 2020, 17:17

Bende blog yazmaya yeni başlayanlardan birisiyim. Yazınızı dikkatlice okudum

17 Mayıs 2020, 17:17

Klavye kısayol tuşlarını da etkin biçimde kullanabilmek çok faydalı. Örneğin harf harf silmek yerine ctrtl + sil kombinasyonu ile kelime kelime silebilirsiniz.

Teşekkürler :)

17 Mayıs 2020, 17:17

Çok faydalı bir yazı olmuş anlatım için teşekkürler.

17 Mayıs 2020, 17:17

Benim gibi yolun başında olanlar için güzel bir yazı olmuş.Teşekkür ederim.

17 Mayıs 2020, 17:17

Blog yazmaya yeni başlayanlar için gerçekten rehber niteliğinde olmuş. Teşekkürler.

Oğuzhan
17 Mayıs 2020, 17:17

Az önce dediğim gibi 12 gün önce site açtım ancak yazı yazmakta sıkıntı çekiyorum pek yaratıcı olmadığımdan da yeni bir şey aklıma gelmiyor. internette saatlerce araştırdıktan sonra aklıma geliyor. Sizce bu sorunu nasıl halledebilirim?

17 Mayıs 2020, 17:17

Oğuzhan Bey Bloglama kategorisindeki yazılarımı inceleyebilirsiniz. Ayrıca illa her gün bir şey yazmak zorunda değilsiniz. Ne zaman yazma isteği geliyorsa o zaman yazın. Ayrıca yazmak istediğiniz konu hakkında detaylı bir araştırma yapıp

Yorum Yap